Mitől lesz tartós a manikűröd? -
A köröm előkészítés pontos...

A műköröm tartósságát több dolog is befolyásolja:


  • Használt anyag minősége
  • Műköröm formája, vastagsága
  • Betegségek
  • Igénybevétel

    De a legfontosabb a köröm helyes előkészítése! Ez az alapja az egésznek. Lehet, hogy felesleges dolognak tűnik, unalmas, pepcselős…de hidd el, ez a lényeg!

Milyennek kell lennie a körmödnek mielőtt hozzálátsz a műkörmös anyagok felvitelének?


  • Fertőtlenített
  • Egyenletes felszínű
  • Portalan
  • Zsírtalan
  • Száraz

Vegyük sorra a folyamatot!


  1. Fertőtlenítés
  2. Előző anyag eltávolítása (ha van)
  3. Bőr eltávolítása
  4. Bolyhozás
  5. Portalanítás
  6. Előkészítő folyadékok használata

Fertőtlenítés - kézfertőtlenítő spray (pl. Clarasept)


Legfontosabb! Miért? Mert hiába készítessz tartós körmöt, ha alatta a természetes körmöd elkap egy fertőzést. Ha bármilyen gond van a körmöddel akkor azonnal orvoshoz kell fordulnod! Kezelni kell minden problémát időben, különben maradandó nyoma marad!

Fújd le alaposan a kezed és az eszközeidet is fertőtlenítővel. Mindig ez az első lépés!

Előző anyag eltávolítása (ha van) – oldószerrel vagy reszelővel


Oldással vagy reszeléssel tudod a régi anyagot leszedni. Reszelés esetén maradhat a körmödön egy vékony réteg, de az összes fellevegősödött részt le kell szedni! Javaslom hogy törölközőt vagy papírtörlőt tegyél a kezed alá, így ha végeztél a porolós munkával, csak elveszed és máris tiszta minden.

Bőr feltolás – bőrfeltoló-kaparóval vagy narancsfa pálcával


A körömlemezhez tapadt bőrt lazítsd fel. Óvatosan told felfelé. Nem muszáj levágni, csak ha nagyon kiáll vagy zavarná a további munkát. Ebben az esetben jól vágó bőrvágó ollót használj, függőlegesen tartva. Ne fektesd az ollót a bőrödre mert akkor nagy eséllyel belevágsz. Ha belevágtál akkor állítsd el a vérzést. Tisztítsd meg a körmöd, fertőtleníts aztán folytathatod.

Bolyhozás – 180-as reszelővel


A köröm felső, fényes, zsíros rétegét eltávolítjuk. Ha egy pici rész kimarad, ott nem fog megtapadni az anyag. Bufferrel nem elég végigmaszatolni. Reszelővel kell áthúzni a körmöt de nem szabad rányomni mert elvékonyodik és akkor fájni fog, beszakad, felválik.

Portalanítás – nem túl puha kefével


Egy kefe segítségével felülről lefelé seperve alaposan portalanítsd a körmöket. Ha poros marad, akkor oda nem tapad jól az anyag. Az előkészítő folyadékokba is por kerül az ecsetről így legközelebb is problémát okoz. Ilyenkor az asztalt is portalaníthatod hogy tiszta környezetben folytasd a munkát.

Előkészítő folyadékok használata


Utolsó lépések! Ezekhez sem kell UV lámpa. Vigyázz, hogy ne kerüljön

szennyeződés egyikbe se!

1. Nail Prep

2. Savas Primer

3. Savmentes Primer


Nail Prep: Vízelvonó, zsírtalanító, fertőtlenítő hatású anyag. Nyugodtan mehet bőrre, van spray verzióban is. Gyorsan elpárolog, meg kell várni amíg kifehéredik a köröm.


Savas Primer: Erősen savas anyag így ez NEM KERÜLHET BŐRRE! Ez ki is hagyható, csak akkor használd, ha a leírt alapos előkésztés ellenére is könnyen fellevegősödik a körmöd.


Savmentes Primer: Tapadást elősegítő anyag, ezt használd mindig! Úgy viselkedik, mint egy kétoldalú ragasztó. Erősen tapad a körmödhöz és a műkörmös anyagokhoz is. Nagyon vigyázz, hogy ez se kerüljön bőrre, mert akkor ott a műköröm is a bőrön lesz és szintén felválást okozhat. Nagyon kevés kell a körömre, ha sokat teszel, az is okozhat

felválást!


Ha eddig mindent megcsináltál akkor nagy eséllyel tartós lesz a munkád!

Ha további segítségre van szükséged, keress minket!