ÚTMUTATÓ AZ IDEÁLIS KÖRÖMFORMA MEGTALÁLÁSÁHOZ

Még mindig nem tudod hogy milyen köröm forma lenne a számodra a legmegfelelőbb? Segítünk! Ebben a részletes útmutatóban felfedezzük a különböző körömformákat, és segítünk neked meghatározni a legmegfelelőbbet ami megfelel az ízlésednek, illeszkedik az életviteledhez és harmóniában van a kezeddel!

A körmök formájának fontos szerepe van. Több szempontból is! Habár csábító lehet a legdivatosabb vagy a legpraktikusabb forma kiválasztása, érdemes azt is megnézni, hogy melyik illik a kezedhez!


Nézzük a leggyakoribb formákat:

1. Kocka

Az egyik legidőtlenebb forma. A négyzetes körmök párhuzamos élekkel rendelkeznek és a vége egyenes. Jól illik a karcsú kezekhez, hosszabb ujjakhoz ajánlott inkább.


2. Kerek

Lágy, nőies, természetes így univerzális választás. Általában mindenkinek jól áll. A kerek körmök ideálisak, ha természetes körmöket szeretnél. Otthon is könnyen formázhatók, és kevésbé valószínű, hogy betörnek, mint más formák! A kerek körmök általában jól illenek a rövidebb körmökhöz és a szélesebb körömágyhoz is.

3. Ovális

Az ovális körmök hosszító hatásúak és elegáns megjelenést kölcsönöznek. Ez a forma nagyszerű a kis kezekhez és közepes hosszúságú körmökhöz.


4. Mandula

A mandula stílusos és sokoldalú körömforma, amely eleganciát kölcsönöz így örök klasszikus. A mandula forma is nyújtja az ujjakat, mégis természetes hatást kelt. 


5. Balerina 

Modern és merész. Ez a körömforma ötvözi a mandulát és a kocka formát, tulajdonképpen egy szűkített kocka. Kecsességet kölcsönöz a kéznek.


6. Sztiletto

A sztiletto körmök ideálisak, ha ki akarsz tűnni a tömegből. Ez az elnyújtott forma hegyben végződik, így segít optikailag hosszítani az ujjakat. Kicsi méretben nem ajánlott.


Hogyan válaszd ki az ideális körömformát?

Az a cél, hogy kezeid, ujjaid, körmeid összhangban legyenek, így elsősorban ezt kell megvizsgálni. Ha a körömágyad, vagyis a temészetes körmöd kicsit szélesedik, vagy az ujjaid rövidek, érdemes olyan formák közül választani, ami nyújtja, kecsesíti az összképet.

A stílusod határozza meg, hogy mennyire legyen vagány, vagy inkább természetesebb.

Ezután a hossz kiválasztásánál vedd figyelembe hogy mit dolgozol, mit csinálsz általában, mennyire vannak igénybe véve a kezeid.

Az ideális körömforma kiválasztásához kell egy kis idő. A különböző körömformák megértésével és különféle tényezők, például a személyes stílus és a kéz forma figyelembevételével megtalálhatod azt ami neked a legmegfelelőbb. Tehát merj kísérletezni különböző formákkal, hogy megtaláld azt, ami a legjobban illik hozzád!