Hogyan távolítható el a mártóporos manikűr egyszerűen?

A mártóporors manikűr technikai a legjobb választás azoknak akik imádják maguk elkészíteni a körmeiket. Legtöbben azért szeretik ezt a technikát, mert UV lámpa nélkül otthon egyszerűen el tudják készíteni a körmüket és az eredmény is nagyon tartós. Ha többet szeretnél megtudni a Dipnails mártóporok használatáról akkor arról bővebb információt itt találsz.


Mivel a mártóporos manikűr egy speciális gyanta alapú ragasztó és a mártópor több rétegben való felhordásával készül el ezért előfordulhat, hogy a manikűr vastagabb lesz és ezáltal tartósabb is mint egy egyszerű körömlakk, zselés körömlakk vagy géllakk. Ezért nehezebb lehet eltávolítani mint a hagyományos körömlakkot.


Most megmutatom neked a mártóporos manikűr egyik eltávolítási módját amit otthon is biztonságosan elvégezhetsz, így körmeid egészségesek maradnak. 

Ezekre az eszközökre lesz szükséged az eltávolításhoz

  • Körömreszelő
  • Körömvágó olló
  • Aceton
  • Kis tálka
  • Kutikula toló

1. lépés: Vágd le a lenövéseket és mattítsd meg a felületet


A körömvágó olló segítségével vágd le a lenövéseket vagy a műkörmöt, amíg nem éred el a kívánt hosszúságot. Ezután jöhet a szín eltávolításának első lépése. Mattítsd meg a köröm felületét, az a legjobb ha le tudod reszelni a színt, mert így az eltávolításhoz rövidebb idő is elegendő. Egy elektromos reszelővel ez könnyen kivitelezhető, azonban ha nincs ilyened és túl macerás lenne a teljes színt lereszelni akkor mattítsd meg a köröm felületét amennyire csak tudod.

Tipp: Ha nem vagy jártas az elektromos körömreszelők használatában akkor ne reszeld le túlságosan a felületet, mert ez károsíthatja a természetes körmöket.


2. lépés: Áztasd be a körmeid egy acetonos tálba.


A köröm acetonba áztatásával könnyen eltávolítható a lakk – ez eltarthat egy ideig. Áztasd a körmöket legalább 10 percig acetonba majd óvatosan kaparj le a lakkból amennyit csak tudsz. Ha a lakk még 10 perc után meg sem mozdul az azt jelenti, hogy tovább kell áztatnod a körmeid az acetonba.


3. lépés: Óvatosan kapard le a maradék lakkot.


A kaparáshoz használd a kutikula tolót (ennél a folyamatnél érdemes fából készült kutikula tolót használni). Haladj a körömágy felől a köröm vége felé. Ha még mindíg van mártópor a köröm felületén akkor ismételd meg a 2. és 3. lépést. Legyél türelmes, ne siettesd a folyamatot, mert ha kapkodsz megsértheted a körmeidet. Ami nagyon fontos soha ne tépd le a mártóporos körmöt, mert ezzel súlyos sérüléseket okozhatsz a körmeidnek. Miután sikeresen eltávolítottad a lakkot most meg a kezeid és körmeid tiszta vízben és szárítsd meg.


4. lépés: Használj kutikula olajat


Az eltávolítás után érdemes kutikula olajjal bekenni a körömágyat és a körmöt körülvevő bőr felületet.

Eltávolítható a mártóporos manikűr aceton nélkül?


Az interneten sok házi praktikát találni az eltávolítással kapcsolatosan. Vannak olyan cikkek és fórumok ahol azt javasolják, hogy az aceton helyettesíthető ecettel, alkohollal vagy fogkrém és szódabikarbóna keverékével. Mi inkább azt javasoljuk, ha biztonságosan szeretnéd eltávolítani a máróporos manikűrt, hogy használd az acetonos megoldást ez egy nagyon hatékony és biztonságos módszer!