Hogyan távolítható el a mártóporos manikűr egyszerűen?

A mártóporors manikűr technika a legjobb választás azoknak, akik imádják maguknak elkészíteni a körmeiket. Legtöbben azért szeretik ezt a technikát, mert UV lámpa nélkül otthon egyszerűen el tudják készíteni a körmüket és az eredmény is nagyon tartós. Ha többet szeretnél megtudni a Dipnails mártóporok használatáról, akkor arról bővebb információt itt találsz.


Mivel a mártóporos manikűr egy speciális gyanta alapú ragasztó és a mártópor több rétegben való felhordásával készül el ezért előfordulhat, hogy a manikűr vastagabb lesz és ezáltal tartósabb is mint egy egyszerű körömlakk, zselés körömlakk vagy géllakk. Ezért nehezebb lehet eltávolítani mint a hagyományos körömlakkot.


Most megmutatom neked a mártóporos manikűr egyik eltávolítási módját amit otthon is biztonságosan elvégezhetsz, így körmeid egészségesek maradnak. 

Ezekre az eszközökre lesz szükséged az eltávolításhoz

  • Eltávolító gél
  • Körömreszelő (100/120/150)
  • Narancsfa pálca vagy bőrfeltoló kaparó
  • Papírtörlő
  • Portalanító kefe

1. lépés


A reszelővel vékonyítsd el a lenőtt részt. Nagyon vigyázz arra,hogy a természetes körmödet ne reszeld, csak a dip poros réteget!


Tipp: Egyszerre egykezet csinálj, ha kész a régi köröm eltávolítása, utánajöhet a másik.


2. lépés


Portalanító kefével távolítsd el a port a körmökről. Ajánlottpapírtörlőt tenni a kezed alá, majd a Magic remover géltvastagon vidd fel a megmaradt műköröm felületére. Sűrű állagamiatt nem folyik el, így nincs szükség arra, hogy alufóliáthasználj. Arra figyelj, hogy a bőröddel ne érintkezzen, mivel ezegy maró anyag, ugyanakkor a természetes körmeidben nem tesz kárt!Ha a bőrödhöz érne, töröld le alaposan.


Tipp: A kezedet,kinyújtott ujjakkal tedd az asztalra, így stabilan tudod tartani.Nem kell sietned, lassan de precízen fel tudod vinni a leoldó gélta kevésbé ügyes kezeddel is.


3. lépés


Azonnal látható lesz, ahogy a leoldó elkezdi fellazítani aréteget, de várj pár percet hogy tudjon hatni! Narancsfa pálcávalvagy fém eszközzel (bőrfeltoló kaparóval) távolítsd el afeljött részt.

Ha nem oldódott felteljesen, többször is megismételheted az oldást.


4. lépés


Finomabb reszelővel (180/220) vagy bufferrel az egész körmödetreszeld át nagyon finoman. Fújd le fertőtlenítővel, majdportalanító kefével vagy papírtörlővel töröld át hogy nemaradjon rajta por vagy oldószer maradék.

Az interneten sok házi praktikát találni az eltávolítással kapcsolatosan. Vannak olyan cikkek és fórumok ahol azt javasolják, hogy a műköröm leszedhető acetonnal, ecettel, alkohollal vagy fogkrém és szódabikarbóna keverékével. Mi inkább azt javasoljuk, ha biztonságosan szeretnéd eltávolítani a máróporos manikűrt, hogy használd a kifejezetten erre a célra kifejleszetett Dipnails Magic Removereltávolítő gélünket. Ez egy nagyon hatékony és biztonságos módszer!