Mártóporok használata

Most mindent megtudhatsz a mártóporok használatáról. Ebben a bejegyzésben a mártóporok pontos használatáról lesz szó. A cikk alján találsz egy videót is ami a használatot mutatja be. A képes és szöveges használati utasítás pedig még részletesebben kifejti mire kell odafigyelni a manikűr elkészítése közben. Nézd meg a tippeket és tanácsokat, amik sokat segítenek abban, hogy az eredmény még szebb és tartósabb legyen.

Fontos! A termék használata előtt készítsd elő a körmöd! A köröm előkészítés folyamatáról itt olvashatsz részletesebben!

Szöveges és képes használati útmutató

1. lépés


Körmeid egészsége és munkád tartóssága érdekében szánj időt az előkészítésre. Az alábbi linken részletesen olvashatsz erről: Az előkészítés menete

2. lépés

Vidd fel vékonyan a BASE (1) réteget a köröm teljes felületére a köröm tetejétől a hegye felé haladva. 


TIPP: 

- Kerüld el, hogy a BASE (1) a bőrre kerüljön, így sokkal tartósabb lesz az eredmény és elkerülheted, hogy idő előtt felpattogzik vagy leválik a réteg! 
- Próbáld meg nagyon vékonyan és egyenletesen felvinni a BASE (1) réteget, így sokkal egyenletesebb lesz a végeredmény!

3. lépés

Azonnal mártsd bele vagy szórd rá a körmödre a dip port! Ütögesd le a felesleget és jöhet is a következő köröm. 

TIPP:

- Ügyelj arra, hogy a BASE (1) réteg felkenése után rögtön mártsd bele a körmödet a porba mielőtt a következő ujjaddal haladnál tovább, így elkerülheted, hogy a BASE idő előtt megkössön.
- A körmöket 45 fokos szögben kell megmártani. Ellenkező esetben nem lesz tökéletes az eredmény, ugyanis a manikűr felszíne egyenetlen lehet, ezért soha ne mártsd egyenes szögben!
- A kupak felnyitása előtt rázd meg a tégelyt, hogy a por összekeveredjen, és sima legyen. Így elkerülheted a por összetapadását. 
- Az egyenletesebb eredmény elérése érdekében, vízszintesen tartva az ujjad rá is szórhatod a port a körmöd felszínére, ebben az esetben segítségedre lesz a mártópor összegyűjtő edény.

4. lépés

Ha mind az 5 körmöddel végeztél, a porecset segítségével seperd le a maradék port! Ismételd meg a 2. és 3. lépést!

TIPP:

- Minimum 5-6 percet ajánlott várni a rétegek felvitele között, hogy megkössön a BASE. Ha még puha a réteg, várj pár percet!
- Minél vékonyabb a réteg, annál gyorsabban szárad, ezért inkább érdemes több vékonyabb réteggel elérni a kívánt színhatást.

5. lépés

Vidd fel vékonyan a LAYER FIX (2) réteget! Pár perc elteltével a réteg keménnyé válik a körmön.

TIPP:

- A réteg keménységét úgy tudod tesztelni, ha megütögetve már "kopogó" hangot hallasz.
6. lépés 

Reszeld meg a köröm felületét finom reszelővel (pl. 180), hogy sima legyen a felszíne! Portalanítás után érdemes újra lekenni LAYER FIX (2)-vel. 

TIPP:

- Ügyelj arra, hogy a köröm szélein ne legyen túl vastag a köröm erősítése!


7. lépés

Pár perc száradás után vidd fel a TOP COAT (3)-at és hagyd 4-5 percig száradni! Igény szerint ez megismételhető.

TIPP:

- A TOP COAT (3)-at az első rétegben csak a köröm középső részeire vidd fel a széleket kihagyva. A második réteg viszont precízen fedje be a köröm teljes felületét!
8. lépés 

Ha végeztél mindegyik körmöddel és teljesen készen vagy, kend be bőrápoló olajjal a körmöd felett a bőröd! Ez a lépés akár el is hagyható, ha nincs otthon bőrápoló olajad, a végeredményt nem befolyásolja.
+1 tipp

Ha a BASE COAT (1) vagy TOP COAT (3) ecset szálai elkezdenek összetapadni, csak cseréld meg A BRUSH SAVER (4) ecsetével, és mehet tovább a munka!